Eénmaal is een incident, tweemaal is toeval, driemaal is een traditie. En daar begint de Sint joris Rally aardig op te lijken. Maar liefst 26 equipes hadden de reis naar het aanvangspunt op het Landgoed Maarsbergen gemaakt en zijn daar de startlijn overgegaan. Het thema van dit jaar was “van hoog naar laag” en dat hebben de deelnemers geweten. De route voerde ’s ochtends onderlangs vele rivierdijken en door laagliggende polders, maar ook De Grebbeberg, Wageningen Hoog (Nol in ’t Bosch) en Arnhem werden aangedaan. Grensbenaderen, een blinde lijn, bolletje – pijltje, de deelnemers werden geconfronteerd met diverse uitdagingen op de kaart. En het is altijd boeiend om als uitzetter op een kruising te gaan staan, waarbij van drie kanten deelnemers aankomen, terwijl dat toch anders bedoeld was.

Halverwege de dag was er een hartverwarmende ontvangst op Landgoed Bronbeek, waar de Commandant alle deelnemers persoonlijk verwelkomde en de prijzen voor de mooiste auto en het schoonste geheel toekende. Het VRA-tje met het verzoek tot goed weer tijdens de lunch was helaas even in de militaire mist geraakt, het miezerde zacht, maar de meest dappere equipes bereikten toch met de kap open de lunchlokatie. Het voordeel was wel, dat de lunch genuttigd werd in de prachtige nieuwe multifunctionele ruimte van Bronbeek, Café Batavia. Een geweldig project!

’s Middags moest er weer gewerkt worden: na over de historische Frost-brug Arnhem verlaten te hebben werd er in de Betuwe gezocht en gepuzzeld om de juiste route te vinden. Dat viel niet mee, want hoe zat dat ook al weer met coördinaten uitzetten? En is bovenlangs langer of korter dan onderlangs? Staat deze punt op of net naast de route? Er werd door een aantal meer ervaren equipes erg goed gereden, gelukkig waren er ook die deden waar je als uitzetter toch enigszins op hoopt: in instinkers stinken. Gelukkig kwam iedereen veilig bij het aanvalsdoel aan (de borrel bij het eindpunt op Landgoed Maarsbergen). Dat leidde tot geanimeerde discussies over de juiste route, het secretariaat van de rally kon de enorme spanning en druk ternauwernood aan, maar spoedig na terugkomst konden tijdens de borrel de prijswinnaars gehuldigd worden. En dat de equipe met oudste auto (1930!) ook het best gereden had, bewijst eens te meer dat vroeger……

Dank aan alle deelnemers voor de zeer positieve feedback over de rally. En degenen, die er niet waren: u heeft volgend jaar weer de kans, houdt u vooral onze website www.stjorisrally.nl en onze facebookpagina in de gaten.

Schrijft u zich vooral in: aanmelden

0 reacties

Geef een reactie